Info

Welkom op de website van het gezelligste dweilorkest van Doetinchem en omgeving.

Voor de Träöters maakt het niet veel uit op ze nu binnen of buiten optreden, het dak gaat er namelijk altijd vanaf !
Met hun artistieke capriolen, hun muzikale uitspattingen en de aanstekelijke onderlinge gezelligheid weten ze keer op keer het publiek mee te slepen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. 
Niet voor niks zijn de Träöters meerdere keren uitgenodigd om te spelen bij diverse dweilfestivals door geheel Nederland en zijn ze regelmatig in Duitsland te vinden. Dat de Träöters met de carnaval 5 dagen op pad zijn spreekt voor zich, niet alleen in Doetinchem maar ook in de wijde omtrek (  Emmerich, Rheden, Velp, Zevenaar,  Groenlo, Helmond eigenlijk, waar niet ?  ) laten ze van zich horen! Of het nu een groot evenement (Stoppelhaene, Kaaise dweildag, Koningsdag) betreft of een klein intiem feestje (verjaardag van ome Truus of jubileum van tante Harry), de Träöters laten altijd hun passie voor het spelen tot zijn recht komen.
Het repertoire van de Träöters gaat alle kanten op. Natuurlijk spelen ze de geijkte ‘dweil-krakers’, wellis waar op hun eigen manier, maar er zijn er niet veel die zich wagen aan de hedendaagse top 40 ( Happy, Lady Gaga, Narcotic, Bella Ciao) of aan treffende ballads (Hallelujah, Vriendschap, Mag ik dan bij jou ). Ook Duitsland wordt niet overgeslagen , want met o.a. Wahnsinn, Verdammt ich lieb dich, Rock mi en die Burgwache “gibt es Stimmung!” Al met al genoeg ingrediënten voor een spetterend feest.

De Träöters zijn dan ook al bijna 30 jaar een begrip in de Achterhoek ! (en wijde omtrek)